0 Korpa

HyperacidTIDE PLUS forte peptidi za gastričnu hiperacidnost

HyperacidTIDE PLUS forte peptidi za gastričnu hiperacidnost

Kod proizvoda: 4779038830328

Peptidni kompleks za prevenciju gastritisa i visoke kiselosti želuca sa pojačanom količinom prirodnih peptida.

  • Kod proizvoda: 4779038830328
  • 45.00€

Pakovanje: 30 kapsula u kutiji.

Kapsula je proizvedena od specijalnog stabilnog polimera, biljnog porekla, bez nečistoća – hipromelosa

Prirodni peptidni bioregulator HyperacidTIDE PLUS forte je proizvod za sprečavanje razvoja erozija gastrointestinalnog trakta i korekciju promena kod hroničnog gastritisa usled visoke kiselosti želuca.

 

Uticaj peptidnog bioregulatora na povišenu kiselost stomaka

Peptidni kompleks HyperacidTIDE PLUS forte ima pozitivan efekat na ćelije sluzokože želuca i eliminiše inflamatornu hiperacidnost. Bioregulator pomaže u stabilizaciji funkcija želuca i normalizuje lučenje želudačnog soka, čime se sprečava da uđe u donje delove jednjaka. Bioregulator je za prevenciju i terapiju kod gastritisa sa visokim nivoom kiselosti, gastroduodenitisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu. Pozitivno utiče na erozije zidova gastrointestinalnog trakta i osećaj čestog osećaja težine u stomaku, mučnine, gorušice, peckanja.

Kompleks sadrži kratke bioaktivne peptide životinjskog porekla. Prirodni peptidi kroz krvotok ulaze u ćelije sluzokože želuca, obnavljaju ih i regulišu metaboličke procese. Sastav peptidnog bioregulatora je pojačan mineralima, vitaminima, biljnim ekstraktima, koji blagotvorno deluju na digestivni sistem.

L-Arginin je aminokiselina koja igra važnu ulogu u ciklusu stvaranja uree (neutralizacija iz otpada proteina), sastoji se od svojstava kao prebiotik.    

Ekstrakt obične trave Horsemint ima mnoga lekovita svojstva: holeretička, antiinflamatorna, antispazmodična, umirujuća, adstringentna, antiaritmička, hipotenzivna, antibakterijska svojstva. 

Vitamin B12 učestvuje u procesu hematopoeze, formiranju kostiju, metabolizmu ugljenih hidrata i masti, reguliše normalno funkcionisanje nervnog sistema i jetre.

Vitamin B6 igra važnu ulogu u metabolizmu aminokiselina, proteina i metabolizma neurotransmitera, što dokazuje značaj ovog vitamina za nervni sistem.

Tiamin doprinosi normalizaciji disfunkcionalnog lučenja i nivoa pljuvačnih i želudačnih žlezda, stabilizuje evakuacionu funkciju želuca.

Folna kiselina poboljšava funkcije creva i jetre, normalizuje proizvodnju hlorovodonične kiseline u želucu, normalizuje apetit.

 

Preporuke za upotrebu (prevencija i kompleksna terapija):

  • gastritis sa visokim nivoom kiseline u želucu i čir na želucu
  • gastritis sa povišenim nivoom kiseline u želucu, poremećaji u ishrani, prejedanje, prekomerna konzumacija začinjene i ljute hrane, alkohol, pušenje, psihoemocionalni stres, dugotrajna upotreba lekova
  • podstiče zarastanje sluzokože želuca
  • polipi u stomaku
  • rak želuca
  • bakterija Helicobacter pilori
  • gorušica, podrigivanje, osećaj punoće u stomaku i drugi digestivni poremećaji

 

Način primene u kompleksnoj terapiji:

Odrasli, jedna kapsula dnevno tokom 1 meseca, 30 minuta nakon obroka, sa dosta vode. Preporučeno trajanje je 2-3 meseca kao preventivna terapija.

 

Kontraindikacije:

Individualna intolerancija na komponente; period trudnoće i dojenja; deca (zbog nedostatka podataka)

 

VAŽNO! Peptidni bioregulator HyperacidTIDE PLUS forte je namenjen za prevenciju gastritisa i povišene kiselosti želuca, preventivni je proizvod i može se koristiti u kombinaciji sa glavnom terapijom koju propisuje lekar.


 

PRAKTIČNA PRIMENA – PROTOKOLI

Da bi se poboljšao terapeutski efekat, preporučuje se kombinovanje bioregulatora sa drugim My Real Way peptidnim bioregulatorima i peptid-polysaharidnim kompleksima, u zavisnosti od patologije

Normalizacija lučenja želudačnog soka, zarastanje sluzokože, otklanjanje simptoma sitosti u stomaku, gorušica, podrigivanje

HyperacidTIDE PLUS forte

poboljšanje sekretorne i motoričke funkcije želuca

VessTIDE PLUS

poboljšanje mikrocirkulacije u sluzokoži jednjaka, želuca, duodenuma

PROTECTIONplus

sprečavanje zapaljenog procesa i neoplazmi

 

Za obnavljanje funkcije želuca usled onkoloških bolesti, gljivičnih, virusnih infekcija, infekcije Helicobacter pilori

HyperacidTIDE PLUS forte

poboljšanje sekretorne i motoričke funkcije želuca

SpleenTIDE PLUS

učestvuje u formiranju žuči, povećava zaštitne funkcije organizma, filtrira krv od bakterija, virusa, mikroorganizama, štetnih materija

PROTECTIONplus

antitumorski, antiinflamatorni, antivirusni, antifungalni, antibakterijski, antikancerogeni, jačanje imuniteta

 

Atrofija sluznice želuca i starosne promene u digestivnom sistemu

HyperacidTIDE PLUS forte

poboljšanje sekretorne i motoričke funkcije želuca

FlatuTIDE PLUS

poboljšanje procesa varenja hrane, apsorpcije hranljivih materija

MuscleTIDE PLUS

obnavljanje funkcija glatkih mišića

 

Poboljšanje varenja hrane i apsorpcije hranljivih materija, normalizacija procesa stvaranja gasova, funkcije želuca sa visokim nivoom kiseline u želucu

HyperacidTIDE PLUS forte

poboljšanje sekretorne i motoričke funkcije želuca

FlatuTIDE PLUS

poboljšanje procesa varenja hrane, apsorpcije hranljivih materija

 

Rak želuca (mogućnost kombinovanja sa hemoterapijom i zračenjem)

Lentinula edodes (Shiitake)

anti-tumorsko dejstvo

Hyperacid TIDE PLUS forte (high stomach acidity) 

poboljšanje sekretornih i motoričkih funkcija želuca, ubrzanje zarastanja sluznice želuca

 

IZVEŠTAJ O PRIMENI

 

Sprovedena je studija za procenu efikasnosti multikomponentnog peptidnog bioregulatora HyperacidTIDE PLUS forte za normalizaciju nivoa kiselosti želuca (sa visokom kiselošću). U studiji su učestvovali pacijenti, izabrani slučajnim uzorkom, koji su se konsultovali sa lekarom. Lekar — specijalista terapeutske medicine koji se bavi metodama funkcionalne dijagnostike, laserske terapije, akupunkture i biorezonantne terapije.

U studiji je učestvovalo 5 pacijenata različitog pola, starosti od 30 do 35 godina, sa dijagnozom hroničnog gastritisa i egzacerbacije hroničnog čira na želucu. Pacijenti su se žalili na težinu u stomaku, gorušicu i kiselo ili gorko podrigivanje. Pacijenti su uzimali bioregulator HyperacidTIDE PLUS forte 2 kapsule dnevno u trajanju od 30-45 dana, u zavisnosti od simptoma i trajanja bolesti. Pre i posle monoterapije, analizirane su pritužbe pacijenata i rezultati ultrazvučnog pregleda. Prema rezultatima nakon uzimanja bioregulatora HyperacidTIDE PLUS forte za normalizaciju kiselosti želuca, akutni stadijum egzacerbacije čira na želucu je zaustavljen, simptomi bola u stomaku i podrigivanje su nestali.

Posebno je posmatrana dinamika promena kod 32-godišnjeg pacijenta sa dijagnozom hepatitisa C i egzacerbacijom čira na želucu. Pacijent se žalio na tupi bol u epigastričnom regionu i dispeptične poremećaje. Pacijentu je ponuđena dijetoterapija i zamena farmakološkog leka protiv čira sa peptidnim bioregulatorom HyperacidTIDE PLUS forte, 2 kapsule dnevno tokom 10 dana i 1 kapsula 1 dnevno tokom 10 dana. Sindrom bola je delimično nestao.

Tokom uzimanja multikomponentnog peptidnog bioregulatora HyperacidTIDE PLUS forte nisu otkriveni neželjeni efekti, komplikacije ili zavisnost od proizvoda.

Studiju su 2021. godine sproveli sertifikovani specijalisti sa Odeljenja za Restorativnu Medicinu i Ishranu Evropskog Naučnog Društva na Akademiji Prirodnih Nauka (Hanover Nemačka).

 

SASTAV

 


 1 kapsula

NRVs *

 

Vitamin B6

0,7  mg.

50 % (NRVs 1,4 mg.)

Tiamin

0,55  mg.

50 % (NRVs 1,1 mg.)

Vitamin B12

2,5 µg.

100 % (NRVs 2,5 µg.)

Folna kiselina

200 µg.

100 % (NRVs 200 µg.)

Peptidni kompleks NR, L-fenilalanin, L-treonin, L-triptofan

200 mg

-

L-arginin

75 mg

-

Očajnica (Marrubium vulgare L.) suvi ekstrakt nadzemnog dela biljke u cvatu

50 mg

-

* NRVs - nutritivna referentna vrednost