0 Korpa

Sve šta treba da znate o peptidima

U današnje vreme je puno informacija dostupno o peptidima i postoji mnogo vrsta peptida koji se koriste u medicini, sportu, kozmetologiji. Oni su sintetički, prirodni, biljnog ili životinjskog porekla. Možete da nađete peptide u kremama, tonicima, šamponima, pasti za zube, kapsulama i injekcijama. Kako možete da znate koji  su peptide efikasni, a koji su samo reklama?

Šta su peptidi?

Image result for peptides

Peptidi su lanci aminokiselina povezani peptidnim vezama. Drugim rečima, peptidi su mali proteini, koji predstavljaju osnovni gradivni materijal našeg organizma. Postoje različiti procesi u našem organizmu, uključujući rast i obnavljanje tkiva i metaboličke procese, i presudno je za organizam da konstantno dobija potrebne peptide. Bez obzira na veličinu, peptidi su vitalni biološki entiteti koji poseduju sposobnost da pojačavaju proces ćelijske regeneracije, aktiviraju resurse organizma, sprečavaju oboljenja i upale i da usporavaju proces starenja. Peptidi predstavljaju rešenje koje odgovara svima,  za zdrav život i protiv procesa starenja.

Koja je uloga peptida za Vaše zdravlje i dugovečnost?

Svako oboljenje je patologija ćelija. Peptidi regulišu proces ćelijske regeneracije i normalizuju funkciju organa i tkiva. Nedostatak peptida u organizmu dovodi do ubrzanog, preranog starenja i razvoja oboljenja. Uloga peptida je izuzetno značajna.

 • Obnavljavljaju + Regenerišu + Podmlađuju ćelije
 • Omogućavaju dugovečnost
 • Jačaju imunitet
 • Regulišu sintezu proteina u organizmu
 • Učestvuju u transferu međućelijskih informacija
 • Bez toksina
 • Bez alergena
 • Bez kontraindikacija
 • Prirodni metaboliti organizma
 • Imuni sistem ih ne odbacuje
 • Eliminišu uzrok oboljenja, ne simptoma

Kako deluju peptidi, koji su mehanizmi peptidne aktivnosti?

 

Možemo da poredimo peptide i ćeliju sa ključem i ključaonicom. Svaki peptid ima svoju specijalnost i utiče na ciljanu ćeliju, kao što ključ odgovara njegovoj ključaonici. Peptidi za jetru traže oštećene ćelije jetre, a peptidi za zglobove traže oštećene ćelije zglobova itd.  Kada nađe ciljanu ćeliju, peptid ulazi u ćeliju i pokreće regeneraciju i podmlađivanje u cilju obnavljanja ćelije. Kao rezultat, organizam pokreće svoju prirodnu regeneraciju i samo-obnavljajuće procese.

Efekat peptida je lak, brz i dugotrajan.

Da li su svi peptidi isti i koji peptidi imaoju terapeutsko dejstvo?

Nemaju sve vrste peptida dejstvo na ćelijskom nivou. Samo kratki prirodni peptidi životinjskog porekla, očišćeni od aditiva imaju terapeutsko dejstvo. Da bi se ćelija regenerisala, peptid mora da uđe u krv. Važne su dužina i veličina peptida, kao i posuda ili injekcija. Idealna, laka i pogodna za unos je prirodna kapsula biljnog porekla (neželatinasta) napravljena od hipromeloze. Kapsula se sporo rastvara prolazeći kroz ceo gastrointestinalni trakt, očuvajući sva terapeutska svojstva prirodnih peptida životinjskog porekla. Kratki peptidi se sastoje od 2-5 aminokiselina sa molekularnom težinom koja ne prelazi 588.55 (g/mol).

My Real Way kapsula sadrži sve vitalne hranljive materije koje obogaćuju i pojačavaju dejstvo drugih hranljivih materija u kapsuli. Peptidi regenerišu ćelije, a sve druge hranljive materije hrane i obogaćuju međućelijski prostor.   

Prirodni Peptidi + Minerali Vitamini + Lekovito Bilje = My Real Way kapsula biljnog porekla